Obilježen Svjetski dan KML-a

Izvješće o aktivnostima koje je Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) poduzela povodom obilježavanja Svjetskog dana kronične mijeloične leukemije ( WORLD CML DAY).

Tako smo, prvo dana 19. 09.2015. godine u Zagrebu, na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg), a potom i na sam Svjetski dan KML-a, dana 22.09.2015. godine u Varaždinu (Podružnica Varaždin), održali informativne štandove, te tom prilikom građanima davali informacije u vezi te bolesti. Tom je prilikom kontaktiran veći broj zainteresiranih građana.

Nadalje, centralno obilježavanje Svjetskog dana KML-a, održano je dana 22.9.2015. u Zagrebu, Trg hrvatskih velikana 2/II, u prostorijama Udruge, gdje je prisutnim članovima Udruge, oboljelima i članovima njihovih obitelji, organizirano predavanje koje su održala dva predavača, na dvije teme, a to su: “Suvremene mogućnosti liječenja kronične mijeloične leukemije”, koje je održao dr.med. Marijo Vodanović s Klinike za unutarnje bolesti, Zavoda za hematologiju, Kliničkog bolničkog centra Zagreb i “Nuspojave lijekova”, koje je održao dr.med. darko Krnić, voditelj Odsjeka za farmakovigilanciju HALMED-a, Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske.

Nakon predavanja bila je diskusija i izmjena iskustava, te druženje članica i članova.

Također, od strane Udruge je sastavljeno Priopćenje za medije državnim medijima, a koje je poslano i našim podružnicama u Donjem Miholjcu, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Zadru, a koje su njihovi predsjednici poslali lokalnim medijima, a sve u cilju podizanja svjesnosti o kroničnoj mijeloičnoj leukemiji..

U Republici Hrvatskoj je u mjesecu listopada prošle godine bilo 375 oboljelih od kronične mijeloične leukemije.

Srdačan pozdrav, Dražen Vincek, voditelj Kluba KML pri HULL-u

Podijeli

Zagreb, HR
16°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a