Najsuvremenija dijagnostika leukemije i limfoma u KBC-u Zagreb

U četvrtak, 30. lipnja 2016. godine u prostorijama  KBC-a Zagreb, održana tiskovna konferencija gdje je predstavljena nova oprema za dijagnostiku leukemija i limfoma.

Oprema koja je nabavljena sastoji se od četiri svjetlosno-fluorescentna mikroskopa i šest kompleta računala s programskom podrškom za sve metode koje se koriste u citogenetskoj dijagnostici, uključujući i programske podrške za sve metode fluorescentne i situ hibridizacije (FISH metode).

Nova oprema omogućuje najsuvremeniju citogenetsku dijagnostiku za hemato-onkološke bolesnike uključujući i djecu. Kako smo jedini centar za citogenetsku i FISH dijagnostiku hemato-onkoloških bolesti djece i odraslih nova automatizirana mikroskopija, kompjutorizacija i informatizacija bile su preduvjet za povezivanje s drugim centrima u RH, regiji, ali i svijetu. Na taj način i dalje provodimo dobru laboratorijsku praksu, a našim bolesnicima omogućujemo najsuvremeniju citogenetsku i molekularnu FISH dijagnostiku koja je sastavni dio smjernica i postupnika za onkološke bolesnike. Želja je udruga, prezentirati hrvatskoj javnosti, a posebno hemato-onkološkim bolesnicima današnje mogućnosti kao i dostignuća u dijagnostici i praćenju onkoloških bolesnika.

Nabava nove opreme za FISH dijagnostiku je rezultat zajedništva Udruge pacijenata, oboljelih,  liječnika, zdravstvenih djelatnika i ravnateljstva KBC (REBRO) Zagreb.

Kad smo zajedno i jedinstveni možemo sačuvati i jačati solidarni javni zdravstveni sustav na dobrobit oboljelih. Imamo novu opremu poslije godinu dana borbe za istu.


 

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a