AKTIVNOSTI HULL-a PODRUŽNICA VARAŽDIN ZA 2016. GODINU

TRAVANJ 2016. –  Dana 23. travnja 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, HULL Podružnica Varaždin sudjelovala je na Biciklijadi Varaždin – Vidovec, u organizaciji Općine Vidovec i Biciklističkog društva „Sloga Varaždin“, te pokroviteljstvom više gospodarskih subjekata s područja Varaždinske županije. Tom se je prilikom omogućilo predstavljanje Udruge, a na cilju je u suradnji sa Medicinskom školom Maruševec sudionicima biciklijade mjeren tlak i šećer.

TRAVANJ 2016. – Na poziv Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije dana 30. travnja 2016. godine HULL Podružnica Varaždin sudjelovala je na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe za zavode za hitnu medicinsku medicinu RH pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu ( pokazna vježba jednog tima HMS – osnovne mjere održavanja života s upotrebom automatskog vanjskog defibrilatora od strane laika i nastavno prikazom naprednih mjera održavanja života dolaskom ekipe HMS-a, zatim predavanje i radionica iz projekta „Što sve trebate znati o hitnoj medicinskoj službi“, provođenje edukacijskih programa hitne medicinske službe za građane).

SVIBANJ 2016. – 28 i 29. svibnja 2016. godine (subota i nedjelja) HULL Podružnica Varaždin predstavila se je na „Danima zdravlja i sporta u Lumini centru“, a u organizaciji TD „Tin-marketing“ d.o.o.

SRPANJ 2016. – AKCIJA DARIVANJA KRVI U ČAKOVCU I VARAŽDINU

U subotu, 16. srpnja 2016. godine u organizaciji trgovačkog društva Tubla d.o.o. iz Čakovca, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je prilikom prikupljeno ukupno 65 doza krvi, koju su darivali zaposlenici Tuble d.o.o. i drugi građani.

Također, u subotu, 23. srpnja 2016. godine u organizaciji trgovačkih društava Ytres d.o.o., Comprom Plus d.o.o., Ducal d.o.o., Intinova d.o.o. i Calzedonia Croatia d.o.o., a u prostorijama društva Ytres d.o.o. iz Donjeg Kneginca, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je prilikom prikupljeno daljnjih 55 doza krvi, koju su darivali zaposlenici spomenutih društava i drugi građani.

Akciju je podržala i Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), u čije je ime akciji prisustvovao  Dražen Vincek, predsjednik varaždinske podružnice HULL-a, koja djeluje na području Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, a tim su prigodama održani i informativni štandovi na kojima su se zainteresirani građani informirali o hematoonkološkim bolestima.

RUJAN 2016. – Obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima informativnim štandom na Franjevačkom trgu u Varaždinu dana 15. rujna 2016. godine u vremenu od 10-12 sati, kao i predstavljanjem Udruge i te bolesti u tiskanim, radijskim i televizijskim medijima. Istog dana članice i članovi Podružnice su se okupili i sudjelovali u live-straming predavanju, te na taj način također obilježili događaj.

RUJAN 2016. – Obilježen Svjetski dan KML-a (kronične mijeloične leukemije) informativnim štandom na Franjevačkom trgu u Varaždinu dana 22. rujna 2016. godine u vremenu od 10-12 sati, kao i predstavljanjem Udruge i te bolesti u tiskanim, radijskim i televizijskim medijima.

LISTOPAD 2016. –  Dana 6. listopada 2016. godine (četvrtak), s početkom u 19.00 sati, HULL Podružnica Varaždin odazvala se predstavljanju knjige „POBIJEDILA SAM LEUKEMIJU“, autorice Marije Kumrić, naše članice oboljele od akutne mijeloične leukemije, potom transplantirane, a koja je rečenu knjigu izdala u vlastitoj nakladi.

LISTOPAD 2016. – Obilježen Međunarodni dan MDS-a (mijelodisplatičnog sindroma) informativnim štandom na Franjevačkom trgu u Varaždinu dana 25. listopada 2016. godine u vremenu od 10-12 sati, kao i predstavljanjem Udruge i te bolesti u tiskanim, radijskim i televizijskim medijima.

PROSINAC 2016. – BOLJOM KOMUNIKACIJOM DO BRŽEG OZDRAVLJENJA, KOPRIVNICA

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) prisustvovala je tradicionalnom druženju udruga i klubova oboljelih od zloćudnih bolesti u organizaciji izuzetno aktivne Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, ove godine na temu „BOLJOM KOMUNIKACIJOM DO BRŽEG OZDRAVLJENJA“, a koje je održano u subotu, 3, prosinca 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, u šumskoj lugarnici „Račarica“, Velika Mučna, nedaleko Koprivnice. Druženju je prisustvovalo 10-ak udruga i klubova oboljelih, radi se zapravo nastavku višegodišnje uspješne suradnje, obzirom da HULL – Podružnica Varaždin u svojem djelokrugu aktivnosti obuhvaća oboljele s područja tri (3) županije na Sjeveru: Koprivničko-križevačku, Međimursku i Varaždinsku.

O važnosti komunikacije govorila je psihologinja Sanela Štuhelj kroz prethodno rečenu temu, a svoj govor je iznijela i dr. Iva Kardum Fucak, onkologinja Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, Koprivnica, kao i  liječnici drugih specijalnosti s kojima su oboljeli mogli neformalno komunicirati, kao i međusobno izmjenjivati svoja iskustva koja su doživjeli od dijagnoze nadalje, što je vrlo bitno za takve vrste pacijenata.

Održan je i kratak kulturno umjetnički, te zabavni program, a potom i nastavak druženja uz prigodni domjenak.

PROSINAC 2016. – 15. prosinca 2016. godine (četvrtak), HULL Podružnica Varaždin uključila se aktivnim sudjelovanjem u programu Doma zdravlja Varaždinske županije „ZAJEDNIČKIM RADOM DO KVALITETNE PALIJATIVNE SKRBI“, sa ciljem uspostavljanja međusobne komunikacije i suradnje u razvoju palijativne skrbi, zatim uloga udruga u razvoju palijativne skrbi, poticanje voluntarizma i senzibiliziranja javnosti, kao i stvaranja pozitivne klime u javnosti  i prihvaćanja palijativne skrbi, te postizanje realiteta oko umiranja i žalovanja s čime ćemo se svi jednom morati suočiti.

PROSINAC 2016. – RADIO SJEVEROZAPAD IZ VARAŽDINA DONIRAO DVA PRIJENOSNA RAČUNALA HULL PODRUŽNICI VARAŽDIN

Predstavnici Radija Sjeverozapad predali su HULL – Podružnici Varaždin vrijednu donaciju.

Radi se o dva prijenosna računala, koja su pribavljena donacijama prikupljenim na 9.dobrotvornom turniru u kartaškoj igri bela Radija Sjeverozapad.

Na 9. dobrotvornom turniru u beli RSZ-a koji je održan 18. studenog 2016. sudjelovalo je stotinjak osoba iz političkog, društvenog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života Varaždinske i Međimurske županije, a prvo mjesto osvojili su bivši nogometaš Miljenko Mumlek i njegov kartaški partner Milan Šipek (finalisti Dražen Pavličević i Dražen Vincek).

No, pobjednici turnira bili su svi sudionici koji su prikupili 4.990,00 kuna za potrebe Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) – Podružnica Varaždin. Tim novcem nabavljena su dva prijenosna računala koja su u petak, 30. prosinca 2016.  u prostorijama Radija Sjeverozapad predana HULL Podružnici Varaždin.

– Zahvaljujem se RSZ-u jer je organizirao turnir te svim sudionicima koji su se odazvali i pomogli nam svojim donacijama. Jedno prijenosno računalo predat ćemo  jednoj našoj mladoj članici, studentici Luciji Kopjar koja je zbog bolesti i transplantacije koštane srži morala na kratko prekinuti svoje školovanje no uskoro ponovno kreće na studij dok će drugo računalo biti na raspolaganju Udruzi – poručio je predsjednik HULL Podružnica Varaždin Dražen Vincek.

Studentica 3. godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci Lucija Kopjar zahvalila je sudionicima turnira i RSZ-u na vrijednoj donaciji:

– U 2017. godini želim svima da uživaju u svakom danu kao da im je posljednji te da više cijene ono što imaju i da ne žale za onim što nemaju. Budite sretni sa sitnicama jer sitnice su radost – poručila je Lucija.

Dražen Vincek v.r.predsjednik
HULL Podružnice Varaždin

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a