Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

U subotu, 15. srpnja 2017. godine u organizaciji trgovačkog društva Tubla d.o.o. iz Čakovca, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, te Zaklade Ana Rukavina provedena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Tom je prilikom prikupljeno ukupno 62 doze krvi, koju su darivali zaposlenici Tuble d.o.o., a u u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano je novih 14 zaposlenika tvrtke, a kako je u toj tvtki to bila već druga zajednička akcija (prvi put je to bilo u rujnu 2013.), tako se do sada gotovo 80 njihovih zaposlenika odlučilo pridružiti velikoj obitelji Hrvatskog registra, čime se podiže svjesnost i empatija potencijalnih darivatelja o tome koliko je ovaj čin upisa bitan za sve oboljele osobe kojima je transplantacija matičnih stanica ponekad jedina prilika za ozdravljenje.

Također, u subotu, 29. srpnja 2017. godine u organizaciji trgovačkih društava Ytres d.o.o., Comprom Plus d.o.o., Ducal d.o.o., Intinova d.o.o. i Calzedonia Croatia d.o.o., Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, a u prostorijama društva Ytres d.o.o. iz Donjeg Kneginca, provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Tom je prilikom prikupljeno daljnjih 56 doza krvi, koju su darivali zaposlenici spomenutih društava.

Akcije je podržala i Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), u čije je ime akciji prisustvovao njen predsjednik,Dražen Vincek, a tim su prigodama održani i informativni štandovi na kojima su se zainteresirani građani informirali o hemato-onkološkim bolestima.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a