Svjetski dan svjesnosti o limfomima (#WLAD) - 15. rujan 2017.

Svim našim cijenjenim pacijentima, njegovateljima i zdravstvenim djelatnicima,

približava nam se 15. rujan, Svjetski dan svjesnosti o limfomima (#WLAD) povodom kojeg ćemo ove godine na taj dan sudjelovati u globalnoj edukativnoj kampanji društvenih medija s vizijom širenja svijesti i informacija o limfomima.

Obraćamo Vam se u nadi da ćete nam se pridružiti u našim aktivnostima, između ostalog i na Twitter chat-u, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli podizanju svijesti o limfomima, sve češćem obliku karcinoma u porastu.

Tema #WLAD 2017:

Ovogodišnja #WLAD 2017 tema je: "Male stvari čine najveću razliku" i po spoznaji istog ''Sve se mijenja''.

Ove godine, pacijenti širom svijeta traže od zdravstvenih djelatnika vrijeme za male stvari koje čine najveću razliku za pacijenta, poput vremena za raspravu o podtipu limfoma kojeg pacijent ima.

Kada pacijenti s limfom znaju svoj podtip, #Everything changes (#Sve se mijenja).

Pozivamo ljude s limfomima, njihove obitelji i prijatelje da obrate pažnju na male stvari jer male stvari mogu učiniti najveću razliku. Ponuda ili prihvaćanje emocionalne podrške tijekom liječenja limfoma može učiniti najveću razliku.

Pridružite se razgovoru na mreži i podijelite svoju priču #Everything changes (#Sve se mijenja).

Tražimo od Vas da obratite pozornost na male stvari.

Znakovi i simptomi limfoma mogu biti slični ostalim manje teškim bolestima. Često mogu biti zamijenjeni gripom ili umorom. Simptomi:

• Oticanje limfnih čvorova

•Temperatura

• Neobjašnjen gubitak težine

• Znojenje (često noću)

• Groznica

• Nedostatak energije

• Svrbež

Simptomi se mogu učiniti beznačajnima, ali ako se ovi simptomi nastave, kontaktirajte svog liječnika. Jer bi to moglo napraviti najveću razliku.

Kada obratimo pažnju na male stvari, #Sve se mijenja.

Što možete učiniti?

  1. Pratite društvene medije, Twitter i Facebook te letke kampanje na platformama društvenih medija o podizanju svijesti oko Svjetskog dana svijesti o limfomima.
  2. Pridružite nam se u fotografskoj aktivaciji, recite nam koje su male stvari učinile najveću razliku na Vašem putu limfoma, bilo kao zdravstvenom djelatniku, pacijentu ili njegovatelju. Svi imamo priču za ispričati, veliku ili malu. Kada je riječ o limfomima, to bi mogla biti mala stvar koja čini najveću razliku.
  3. Pridružite nam se na #WLAD Twitter Chat-u u petak 15. rujna, 2017.
  4. Upotrijebite hashtagove službene kampanje na društvenim medijima #WLAD i #EverythingChanges za širenje svijesti o Svjetskom danu svijesnosti o limfomima.
  5. Dijelite postove društvenih medija s naše stranice, pazeći da uključite hashtagove kampanje #WLAD i #EverythingChanges.

Što više ljudi imamo s kojima možemo razgovarati o limfomima, to veću svijest možemo podići o ovom manje poznatom karcinomu. Vi igrate vitalnu ulogu u ovom razgovoru. Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem date manji ili veći doprinos prema svojim mogućnostima.

U nadolazećim danima pratite informacije o tome kako možete biti uključeni u Svjetski dan svjesnosti o limfomima.

Najljepše Vam se zahvaljujemo.

Dražen Vincek, predsjednik HULL-a

Podijeli

Zagreb, HR
9°C
umjerena kiša

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a