EUROPEAN PATIENT INNOVATION SUMMIT (EPIS) - 17.10.2017.

Dana  17. listopada 2017. godine, u vremenu od 09.55 do 17.15 sati, u Arcotel Hotelu u Zagrebu, Branimirova 29, u organizaciji tvrtke Novartis, održan je skup – sastanak predstavnika udruga pacijenata pod nazivom European Patient Innovation Summit (EPIS) 2017, na kojem su bili prisutni predstavnici udruga pacijenata s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Na početku, prisutnima se je obratio g. Danko Schonwald iz Novartisa  Hrvatska, a potom je putem livestreama uspostavljen kontakt s Dublinom, Irska, gdje je bilo središte programa. Iz drugih centara još su se javili gđa. Elena Ruiz de la Torre iz Španjolske i gđa. Laura McKeaveney iz Novartisa, Švicarska. Kao predavači, sa temama: Science fiction in Healhcare bili su: Bertalan Mesko (The Medical Futurist, Mađarska), Heather Fraser (IBM Insitute for Business Value, Global Life Sciences & Healthcare Lead, Ujedinjeno Kraljevstvo) – Digital reinvention: Rethinking healthcare i Panel: Nicola Bedlington (European Patient`s Forum), Raj Sengupta (The Royal National Hospital for Rheumatic Diseases, Ujedinjeno Kraljevstvo), Karen Facey (Evidence Based Health Policy Consultant, Ujedinjeno Kraljevstvo), Marie-France Tshudin (Head of Pharma Reion Europe, Novartis-Pharma).

U popodnevnom dijelu skupa, u kojem su predstavljene novosti vezane uz politiku lijekova u Republici Hrvatskoj od strane eminentnih hrvatskih stručnjaka, predavači su bili: gđa. Tomislava Pribanić (Country Compliance Officer Novartis Hrvatska) s temom „Suradljivost udruga i industrije“, zatim gđa. Jelena Matuzović (voditeljica Odjela za lijekove HZZO-a) s temom „Politika lijekova“, gđa. Vanesa Benković (Markeet Access Manager Novartis Hrvatska) s temom „Suradljivost udruga i industrije“, g. Danko Schonwald (Country Manager Novartis Hrvatska i BiH) i g. Danko Vasiljević (Franchaise Head CVM and Respiratory Novartis Hrvatska s temom „A kako to izgleda u praksi“, te gđa. Viktorija Erdeljić Turk (klinički farmakolog i toksikolog KBC Zagreb) s temom „Klinička ispitivanja“.

Skup je završen predavanjem, prezentacijama i radionicom, koju su održale gđe. Katarina Leko (Manjgura) i Dunja Bua (Pragma komunikacije), a potom i raspravom i završnim mislima.

Za kraj, potrebno je napomenuti da je ovo okupljanje bilo izuzetno korisno za nas, predstavnike udruga pacijenata iz spomenute tri zemlje, te da ćemo saznanja koja smo akceptirali na istom moći kvaliteno primijeniti u našem radu pri zalaganju za prava pacijenata.

Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a