LYMPHOMA COALITION SUMMIT ATLANTA 2017.

Udruga Lymphoma Coalition održala je jubilarnu, 15. svjetsku konferenciju u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je trajala 6. i 7. prosinca 2017. godine. Republiku Hrvatsku predstavljao je predsjednik Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) gospodin Dražen Vincek.

Prvoga dana održan je niz okruglih stolova o suradnji organizacija pacijenata s državnim tijelima, oblicima obrazovanja pacijenata, prikupljanju sredstava za rad udruga, suradnji i širenju suradničke mreže te daljnjem razvoju usluga za pacijente. Posebno je bilo riječi o informiranju pacijenata i prednostima situacije u kojoj pacijent ima dovoljno informacija o svojoj bolesti i mogućnostima liječenja. Također je održano predavanje o umoru i iscrpljenosti pacijenata s limfomom i mogućnostima otklanjanja posljedica umora.

Drugoga dana konferencije pozornost je posvećena pitanju komunikacije pacijenata sa zdravstvenim radnicima, a predstavnici farmaceutskih tvrtki predstavili su rezultate novih istraživanja u tom kontekstu.

U petak i subotu, 8. i 9. prosinca 2017., sudionici konferencije sastali su se odvojeno s predstavnicima farmaceutskih tvrtki Pfizer, AstraZeneca, Takeda i Celgene. Predstavnici Pfizera organizirali su okrugli stol, raspravu i sekciju s posterima. Bilo je riječi o četiri glavne teme – izvješćima o kliničkim ispitivanjima, ishodima liječenja pacijenata, razvoju novih terapija i njihovoj dostupnosti te Pfizerovim programima i inicijativama. Tvrtka AstraZeneca predstavila je lijek Acalbrutinib, a govorila je voditeljica odjela za inovativne onkološke lijekova Susan Galbraith. Zanimljiv uvid u nova dostignuća u području liječenja hematoonkoloških bolesti dali su i predstavnici Takede i Celgenea.

LYMPHOMA COALITION SUMMIT ATLANTA 2017. .pdf1

LYMPHOMA COALITION SUMMIT ATLANTA 2017. .pdf2

Galeriju fotografija možete ogledati na našoj Facebook stranici

Podijeli

Zagreb, HR
2°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a