IN MEMORIAM Preminula je doktorica Zlatka Nemet-Lojan

Doktorica Zlatka Nemet-Lojan, koprivnička liječnica i humanitarka preminula je jučer (15. siječnja) shrvana bolešću.

Doktorica Nemet-Lojan bila je koprivnička internistica i hematologinja, a osim bolesnicima dodatno se posvetila radu Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, koju je vodila od 1997. do 2005. godine.

Kako je objavljeno na stranicama Lige, inicirala je osnivanje Kluba žena oboljelih od raka dojke Nada, a tijekom osam godina – koliko je vodila Ligu, održano je mnoštvo edukativnih akcija, objavljeno novinskih članaka, održano radijskih emisija. Humanitarnim akcijama prikupljeno je oko dva milijuna kuna za kupnju medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u našoj županiji.

Za prvu predsjednicu županijske Lige protiv raka Zlatku je predložila dr. Marija Sačer koja je kasnije preuzela vođenje Lige: Poznavajući Zlatku, znala sam da će ona to najbolje odraditi, što se i pokazalo u dva mandata. Zlatka je svoje profesionalno znanje i cijelu sebe ugradila u tih osam godina rada lige organizirajući mnoge humanitarne akcije kako bi se prikupila sredstva za pomoć zdravstvenim ustanovama za nabavku medicinske opreme za liječenje raka, koje je tada jako nedostajalo. Doktorica Sačer podsjetila nas je i kakva je Zlatka bila kao osoba: Uporna, marljiva, profesionalna… kao osoba topla. Zlatka je pisala pjesme. Bila je jedna osebujna osoba. Vjerujem da mnogi koji su je poznavali, dijele moje mišljenje.

Nakon umirovljenja, dr. Zlatka Nemet Lojan posvetila se i umjetnosti. Pisala je i objavila nekoliko knjiga pjesama, a posljednjih godina uživala je u fotografiranju. 2005. godine dobila je Medalju grada Koprivnice. Ponosno se prisjećamo da je dr. Zlatka Nemet-Lojan bila i suradnica Radio Drave. Kao predsjednica Lige protiv raka bila je angažirana na realizaciji edukacijskih emisija o zdravlju.

Pogreb dr. Zlatke Nemet-Lojan bit će u srijedu, 17. siječnja u 13 sati na koprivničkom Gradskom groblju Pri Svetom Duhu.

Izvor: Drava Info:
https://drava.info/2018/01/in-memoriam-preminula-je-doktorica-zlatka-nemet-lojan/
Foto: Facebook
 

Podijeli

Zagreb, HR
25°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a