SUSRET ONKOLOŠKIH BOLESNIKA LIGE PROTIV RAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

I ove godine, već četvrti put, u subotu 10. veljače 2018., u šumarskoj kući Račarica održan je susret onkoloških bolesnika u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Susret je – i u povodu Dana bolesnika, 11. veljače – već tradicijskim naznačio predsjednik Županijske lige dr. Željko Odobašić koji je pozdravio nazočne predstavnike Liginih klubova žena oboljelih od raka dojke: Nada iz Koprivnice, Narcise iz Đurđevca i Agata iz Križevaca, zatim ILCO – Kluba bolesnika sa stomom te Kluba Prostata, kao i predstavnike Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” i goste iz Varaždina iz Kluba ILCO. K tome je naglasio značaj ovih susreta kao mjesto stručne dopune znanja, putem predavanja i radionica te razmjene iskustava.

Minutom šutnje odana je počast nedavno preminuloj dr. Zlatki Nemet-Lojan, prvoj predsjednici Županijske lige, za njen izniman doprinos radu Lige, popularizaciji ove humanitarne udruge i širenju aktivnosti.

U stručnome dijelu susreta održana su dva predavanja. Dr. Odobašić govorio je o bolestima štitnjače, a dr. Dubravko Mišić o bolestima prostate.

Susret je nastavljen u vedrijem ozračju. Ususret pokladama žene iz više udruga upriličile su svojevrstan maskenbal, protkan pjesmom i plesom.

Nakon četiri održana susreta, ovakvo okupljanje potpuno je opravdalo prvotnu nakanu, iako se mora još mnogo poraditi na tome da se poboljša kvaliteta života onkoloških bolesnika, osobito glede psihološke pomoći.

Duško Bodinovac

Izvor: www.ligaprotivraka-kckz.hr

Podijeli

Zagreb, HR
25°C
slaba kiša

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a