22.02.2018. - održano predavanje na temu “BIOSIMILARI: MUHA ILI SLON”

I ove godine Hrvatska udruga leukemija i limfomi – HULL pridružila se udrugama diljem svijeta u obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o limfomima koji se obilježava svakog 15 rujna. Već četvrti puta obilježavanje se održalo u više hrvatskih gradova koji su bili povezani video vezom s prijenosima uživo. Cilj ovog obilježavanja je da uz aktivno sudjelovanje oboljelih, njihovih obitelji, liječnika hematologa i drugih specijalnosti koji također sudjeluju u procesu  liječenja te vrlo važnih medicinskih sestara, u navedenim gradovima omogućimo upoznavanje sa svim aspektima liječenja limfoma.

Predavanja koja su se prenosila u živo su bila na temu “LIJEČENJE LIMFOMA U HRVATSKOJ DANAS I SUTRA” od pr

U četvrtak, dana 22. veljače 2018. godine, s početkom u 17:30h, u prostoru naše udruge na adresi: Trg hrvatskih velikana 2/II, predavanje je održao prof. dr. sc. Igor Aurer, pročelnik Zavoda za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb na temu: “Biosimilari: muha ili slon”.

Odaziv je bio veliki unatoč snježnom vremenu, a tražila se i stolica više! Prof. dr. sc. Aurer je izvrsno objasnio razliku i sličnosti između dobivanja generičkih, bioloških i biosličnih lijekova od cijene proizvodnje do učinka na samog pacijenta.

Nakon predavanja prisutni su mogli postavljati pitanja i razmjenjivati vlastita iskustva.

Galeriju fotografija pregledajte na našoj Facebook stranici.

Predavanje je dostupno za pogledati i na našem YouTube kanalu.

of. dr. sc. Igora Aurera i “NOVI LIJEKOVI ZA LIJEČENJE LIMFOMA I LISTA LIJEKOVA HZZO” dr.sc.  Viktorije Erdeljić Turk, dr.med.

Podijeli

Zagreb, HR
30°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a