HULL PODRŽAO INICIJATIVU ZA POKRETANJE JAVNE RASPRAVE O PROBLEMIMA I MOGUĆIM RJEŠENJIMA U PREVENCIJI I LIJEČENJU RAKA I PRISUSTVOVAO NA OKRUGLOM STOLU/RAZGOVORU

Dana 5. travnja 2018. godine, u vremenu od 11:00 do 13:00 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu (HND), u Zagrebu, Perkovčeva 2, u organizaciji Udruge Nismo same u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a održan je okrugli stol/razgovor na temu: MOŽE LI HRVATSKA BOLJE? Problemi i moguća rješenja u prevenciji i liječenju raka, drugog uzročnika smrtnosti žena u Hrvatskoj.

Želja organizatora/ica je pokretanje javne rasprave o problemima u sustavu prevencije i liječenja koji dovode do visoke smrtnosti oboljelih od raka te vidjeti kakva rješenja nude predstavnice/i različitih disciplina – od onkologa do ekonomista.

Na rečenom skupu uvodničari/ke su bili: prof. dr. sc. Maja Vehovec, Ekonomski institut u Zagrebu, znanstvena savjetnica na Ekonomskom institutu u Zagrebu, bavi se ekonomikom zdravstva s naglaskom na financiranje zdravstvenog sustava te institucionalnu ekonomiku, prof. dr. sc. Damir Vrbanec, KBC Zagreb, pročelnik Zavoda za internističku onkologiju KBC-a Zagreb,  predsjednik Hrvatskog društva za internističku onkologiju, prof. dr. sc. Boris Brkljačić, KB Dubrava, predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Dubrava,  potpredsjednik European Society of Radiology (Europskog udruženja radiologa)sa sjedištem u Beču, dr. sc. Mario Šekerija, HZJZ, voditelj Referentnog centra za rak HZJZ-a, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, Klinika za tumore, specijalistica kliničke citologije zaposlena na Klinici za tumore, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, prim. dr. sc. Svetlana Antonini, Dom zdravlja Zagreb, dr. med., spec. radiologije. a moderatorica je bila novinarka Sanja Kocijančić Petričević.

Potrebno je naglasiti da Zaklada Solidarna i udruga Nismo same i dalje provodi projekt Nisi sama-ideš s nama, kampanju prikupljanja sredstava za prijevoz što većeg broja žena koje primaju kemoterapiju u zagrebačkim bolnicama i povratku s nje, i to u suradnji s Radio Taxijem Zagreb i Volonterskim centrom Zagreb koji će organizirati pratnju obučenih volonterki.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun: HR3323900011500130855.

Kontakt: 01 4921 862, info@nismosame.hr i petra.madjercic@solidarna.hr.

Dokumenti preuzimanje:

Poziv na okrugli stol

"Nisi sama – ideš s nama" letak

Priredio: Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
9°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a