HULL PRISUSTVOVAO NA STRUČNOM SKUPU

U utorak, 17. travnja 2018. u vremenu od 10:00 do 11:30 u Hrvatskom  novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva ul. 2, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci u okviru Erasmus+ programa, u suradnji s Koalicijom udruga u zdravstvu održao je stručni skup na temu:  

Erasmus+ projekt „Smart patients“ – integracija informacijskih i komunikacijskih tehnologija u promociji zdralja i prevenciji bolesti.

Predavači i teme na rečenom skupu bili su: prof. dr.sc. Tanja Frančišković, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci: „Uvodna riječ koordinatorice projekta „Smart Patients“ (tanja.franciskovic@medri.uniri.hr), Ivica Belina, prof. edukac. reh. predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, Zagreb: „Kanali i izvori relevantnih informacija za pacijente“ (mob: 099/3420-350, www.kuz.hr,www.onkologija.hr,cijepljenje.kuz.hr), doc.dr.sc. Tea Vukušić Rukavina, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu: „Možemo li vjerovati Dr.Google-u?“, doc.dr.sc. Marina Letica Crepulja, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci: „Projekt „Smart Patients“- Erasmus+ projekt, pozadina, ciljevi, demonstracija“ (marinalc@medri.uniri.hr), dr. sc. Aleksandra Stevanović, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci: „Projekt „Smart Patients“-  demonstracija (aleksandras@medri.uniri.hr).

Informacije o projektu:

Katedra za psihijatriju i psihološku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci ostvaruje strateška partnerstva sa sedam ustanova iz Europske unije  u tri projekta u okviru Erasmus+ programa, ključna aktivnost 2 za integraciju IKT u promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

Pozadina projekta „Smart Patients“ je zdravstvena strategija Europske unije kojoj je cilj osnaživanje građana- postavljanje pacijenata u središte zdravstvenog sustava i ohrabrivanje pacijenata na aktivno uključivanje u zadovoljavanju vlastitih zdravstvenih potreba.

Cilj projekta „Smart Patients“ je osnaživanje građana u stjecanju samopouzdanja i sposobnosti za unaprjeđenje zdravlja, te sudjelovanja u zdravstvenom sustavu s više znanja i vještina. Glavni ciljevi su obuhvaćeni motom projekta:  Spriječite – Osnažite se – Sudjelujte. Rezultat suradnje na ovom projektu je virtualno informacijsko i edukacijsko okruženje u vidu online-platforme i mobilne aplikacije “Smart  Patients“  dostupne na https://smart-patients.eu

Kreirana su tri online modula s ciljem osnaživanja u stjecanju samopouzdanja i sposobnosti za unaprjeđenje zdravlja, te sudjelovanja u zdravstvenom sustavu s više znanja i vještina. Glavni ciljevi su obuhvaćeni motom projekta: Spriječite – Osnažite se – Sudjelujte ( Smart Patients moduli).

Smart Patients moduli pružaju raznovrsne materijale za podizanje svjesnosti, uvježbavanje i demonstraciju koji će nas osnažiti u važnim zdravstvenim područjima. Svaki modul sačinjava serija podmodula koji se mogu koristiti kao samostalni materijali za učenje (Smart Patients tečajevi).

Za  olakšavanje pristupa modulima kad god i gdje god trebamo, osmišljena je Smart Patients mobilna aplikacija. Možemo ju koristiti na Android mobilnim telefonima ili tablet računalima, te sudjelovati u kvizovima kako bismo testirali svoje znanje.

Na spomenutom stručnom skupu, HULL je predstavljao, i na njemu aktivno sudjelovao, g. Miodrag Radmilović, predsjednik HULL Podružnice Slavonski Brod.

      

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Koalicija udruga u zdravstvu

Priredio: Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a