HULL PODRŽAO AKCIJU UDRUGE „NISMO SAME“, TE PRISUSTVOVAO KONFERENCIJI ZA NOVINARE

Povodom Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja, u ponedjeljak, 14. svibnja 2018., u 11:00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2, Zagreb održana je konferencija za novinare.

O važnosti prevencije, učestalosti pojavnosti raka dojke, jajnika i vrata maternice, metodama liječenja, o tome gdje je danas Hrvatska na karti Europe kada je riječ o ovim bolestima, na konferenciji su govorili : prof. dr. sc. Ante Ćorušić – ravnatelj KBC-a Zagreb, prim. dr. sc. Višnja Matković – voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb, prim. dr. sc. Paula Podolski – onkologinja s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb, dr. med. Dinka Nakić – nacionalna koordinatorica Programa ranog otkrivanja raka vrata maternice, o svojim iskustvima u liječenju govorile su i  bolesnice kojima je bio dijagnosticiran karcinom, a konferenciju je vodila gđa. Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka i pokretačica portala i udruge „Nismo same“,  koja je i sama preboljela rak dojke.

Velika je novost ovogodišnjeg Lila tjedna „LILA TJEDAN OTVORENIH VRATA KBC-a ZAGREB“ tijekom kojega je u Onkološkoj ambulanti Poliklinike ‒ Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13, Zagreb, od ponedjeljka do petka (od 14. do 18. svibnja), svaki dan od 13.00 do 15.00 sati organizirano besplatno testiranje na HPV – bez uputnice – i to za čak 240 žena! Svim ženama koje to nisu učinile u posljednje tri godine bit će napravljen i PAPA test.

LILA TJEDAN – PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Izvor: udruga „Nismo same“
Dražen Vincek

 

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a