HULL PRISUSTVOVAO NOVARTISOVOM SKUPU „DAN PACIJENATA“

Dana 4. lipnja 2018. godine, s početkom u 12.30 sati, u Zagrebu, Vukovarska 289a – DoubleTree by Hilton Hotel Zagreb, u organizaciji tvrtke Novartis Hrvatska d.o.o. Zagreb, Radnička 37b, održan je skup pod nazivom „Dan pacijenata“.

Skup je održan sa ciljem da se iz prve ruke čuje kakvi su stavovi pacijenata o zdravstvenom sustavu, s kakvim se problemima susreću, kako se nose sa svojom bolešću i kako izgleda njihov put kroz zdravstveni sustav te predstavljanje novog dokumenta „Novartis Commitment to Patients and Caregivers“.

U okviru skupa, održan je i okrugli stol naziva „Put pacijenta – od želje do realnosti i natrag“ , na kojem je sudjelovala predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera, predsjednik udruge Remisija Nenad Horvat, predsjednica udruge MS tim Hrvatska Mirjam Jukić,  glavna tajnica udruge Sve za nju Ljiljana Vukota, te predsjednik naše Udruge Dražen Vincek.

Novartis je 2015. godine objavio dokument „Patient Declaration“ u kojem su izrazili spremnost i posvećenost udrugama pacijenata u različitim područjima. Kako su neki procesi s vremenom zastarjeli, zdravstveni sustav se promijenio, a kao najbitnije,u izradi dokumenta nisu bili uključeni pacijenti odlučili su objaviti novi dokument „Novartis Commitment to Patients and Caregivers“ na kojem je radilo više od 40 udruga koje predstavljaju više od 200 milijuna pacijenata s naglaskom na „Commitment“ tj. težnju za sustavnim uključivanjem perspektive pacijenata i njegovatelja u procesu donošenja odluka.

Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a