Upitnik o ishodima onkološkog liječenja i skrbi

S veseljem Vas obavještavamo da je od danas u devet država počela provedba, promocija i distribucija prvoga regionalnog upitnika za onkološke bolesnike pod nazivom "Upitnik o ishodima onkološkog liječenja i skrbi" ("Patient relevant outcomes of cancer care survey").

Svrha je ovog upitnika dobiti uvid o ishodu onkološke skrbi u državama srednje i istočne Europe. Prikupljeni će podaci svakako otkriti stvarne potrebe bolesnika u različitim područjima onkološke skrbi.

Upitnik je preveden na deset jezika i od danas se može koristiti u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

survey.onkologija.hr

PODUPRITE POKRETANJE UPITNIKA

Molimo Vas da i Vi poduprete predstavljanje i pokretanje upitnika u Hrvatskoj. Pratite Facebook stranicu KUZ-a i Platforme Onkologija, dijelite statuse na svojim društvenim mrežama, obavijestite osobe oboljele od raka ili izliječene od te bolesti o postojanju upitnika i pomozite da upitnik zaista dospije do onkoloških bolesnika.

PREZENTACIJA REZULTATA

Prikupljeni podaci služit će udrugama i zajednici onkoloških bolesnika u zagovaranju i promociji različitih poruka te pokazati moguću nedjelotvornost pojedinih onkoloških terapija. Svrha je prikazati realnu situaciju u onkološkoj skrbi u svakoj državi regije, ali jednako tako i zajedničku regionalnu sliku.

Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) će podatke prikupljati, analizirati i sistematizirati te ih iznijeti na 3. Joint Action of Cancer Patient Organizations in CEE Countries (JACPO) sastanku u lipnju 2019.

survey.onkologija.hr

JOINT ACTION OF CANCER PATIENT ORGANIZATIONS (JACPO)

Ideja o pokretanju ovog upitnika nastala je u lipnju 2018. na 2. Joint Action of Cancer Patient Organizations in CEE Countries (JACPO) sastanku u Opatiji. Glavne teme sastanka bile su kako osviještenost o raku u društvu, postaviti ishod liječenja onkoloških bolesnika u središte onkološke skrbi, razumjeti važnost prikupljanja i obrade stvarnih podataka, izgraditi i ojačati nacionalnu onkološku zajednicu te stvoriti zajedničku internetsku platformu, počevši s upitnikom o ishodima onkološkog liječenja i skrbi.

POSTAVITE PITANJE

Ako želite surađivati s nama, imate bilo kakvo pitanje ili trebate savjet kako poduprijeti promociju upitnika, slobodno nam se obratite. Zajedno možemo pomoći onkološkim bolesnicima u regiji da dobiju bolji ishod onkološke skrbi.

U slučaju bilo kakvih pitanja slobodno nam se obratite:

kontakt@onkologija.hr

Izvor: onkologija.hr

Podijeli

Zagreb, HR
-1°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a