HULL PRISUSTVOVAO NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE I PODRŽAO UDRUGU ŽENA OBOLJELIH I LIJEČENIH OD RAKA DOJKE NISMO SAME!

Dana 26. travnja 2019. godine (petak), s početkom u 10:00 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (HND), Perkovčeva 2, u Zagrebu, konferenciju za medije, povodom trećeg po redu Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja održala je Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME (www.nismosame.com, info@nismosame.com)

O važnosti prevencije, učestalosti pojavnosti raka dojke, jajnika i vrata maternice, metodama liječenja, o tome gdje je danas Hrvatska na karti Europe, kada je riječ o ovim bolestima, na konferenciji su govorili:  prim. dr. sc. Višnja Matković, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb, Željka Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Anchor prof. dr. sc. Jasmina Vraneš, prim. dr. med., voditeljica Službe za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar",  gđa. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročlnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te dr. dent. med. Siniša Varga.

O svojim iskustvima u liječenju govorile su i bolesnice kojima je bio dijagnosticiran karcinom, gđe. Božena Dujmović i Zrinka Ulovec, a konferenciju je vodila gđa. Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka i pokretačica portala i udruge NISMO SAME.

Udruga NISMO SAME svoj treći Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja ove godine provodi od  6. do 12. svibnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s KBC-om Anchor NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.

Ove će godine Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja, osim u KBC-u Zagreb, biti obilježen i u KBC-u „Sestre milosrdnice“, KBC-u Split, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek te u OB „Dr. Ivo Pedišić“, a tijekom kojega će, od 6. do 12. svibnja, biti organizirano besplatno testiranje na HPV – bez uputnice i narudžbe – i to za čak 1200 žena!

Fotografije može pogledati na našoj Facebook stranici

 Dražen Vincek

(izvor i foto: Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ), Udruga žena oboljelih od raka NISMO SAME)

Podijeli

Zagreb, HR
28°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a