Za udruge županija izdvojila 1.300.000 kn , čak 30 % povećana izdvajanja za njihov rad

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova savjetnica Natalija Martinčević priredili su u Županijskoj palači prijem za predstavnike udruga koje su se javile na „Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini“.

Tako je malo manje od 200 predsjednika i predstavnika Udruga imalo prilike čuti od župana koje sve projekte provodi Županijska vlast na mnogim područjima, a bilo je i prilike za neformalni razgovor o aktivnostima samih udruga, planovima te o zajedničkoj suradnji između udruga i Varaždinske županije. Županija je inače raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2019. godini 14.01.2019. godine te je financiranje odobreno odobreno u ukupnom iznosu 1.302.150,00 kn.

Financiranje udruga je uvećano za 300 tisuća kuna, a ono se odnosi na prioritetna područja kao što sui aktivnije sudjelovanje mladih u društvu, zaštita i promicanje ljudskih prava, zaštita okoliša i prirode te zaštita životinja, zaštita i očuvanje biološke raznolikosti Županije i promocije vrijednosti lokalne zajednice od značaja za Županiju, promocije poljoprivrede i šumarstva, promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, civilne zaštite i zaštite i spašavanja, promicanje sporta, kulture, tehničke i informatičke kulture, zaštite zdravlja, razvoja socijalnih usluga, socijalnog poduzetništva i humanitarnih djelatnosti.

Župan Čačić u pozdravnom je govoru pohvalio rad i aktivnosti samih udruga.
– Ove godine financiramo ukupno 193 udruga , trideset udruga više nego prošle godine dobiti će novce. Ima jedna dobra izreka koja veli da volonteri nisu plaćeni zato jer su bezvrijedni nego zato što su neprocjenjivi. Za pomake u društvi i u međuljudskim odnosima, za kreativnost društva udruge su zaista suština, bolje rečeno tkivo koje okuplja sportaše, vatrogasce, lovačka društva, društva invalida. Županija to prepoznaje i mi smo za jednu trećinu podigli iznos financiranja udruga. Moram istaknuti kaoo nam je proračun stabilan, pa će i daljnje finnaciranje biti stabillno i korektno. Socijalno osjetljive skupine dobile su veliki dio financijskih sredstava, društva invalida najviše, umirovljenici su dobili veliki dio financijskih sredstava. Da, pomažemo im jer su vrlo aktivni, dobili su božićnice i uskrsnice, briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi je naša moralna obveza. No, hvala I čestitke svima koji svoje vrijeme i entuzijazam koriste za društvenu korist – rekao je župan Čačić.

Prijemu je nazočio i zamjenik župana Tomislav Paljak te predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Vladimir Kozjak.

Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo dobivenim sredstvima, ali i prijemom naglasivši izuzetno dobru i konstruktivnu suradnju s županijskom vlašću.

Izvor: varazdinska-zupanija.hr

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a