HULL SUDJELOVAO NA ONLINE MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „ZDRAVSTVO TEMELJENO NA PRAĆENJU ISHODA LIJEČENJA“

Međunarodna konferencija održala se online u organizaciji IFI-ja (Inovativna farmaceutska inicijativa), a pod pod pokroviteljstvom Predsjedanja Vijećem Europske unije i moglo se joj pristupiti putem službene web stranice: www.treatmentoutcomes.eu dana 18. lipnja 2020. (četvrtak) od 15:00 do 16:15 sati. Na međunarodnoj konferenciji vodeći stručnjaci podijelili su svoja iskustva i znanja o važnosti praćenja ishoda liječenja za transformaciju zdravstvenih sustava i kvalitete skrbi za bolesnike, posebice u onkologiji.

Europa koja se razvija jedan je od prioriteta koje je Hrvatska odredila za vrijeme svog predsjedanja EU. Upravo taj uravnotežen razvoj te zadovoljno i vitalno društvo moguće je postići značajnim zaokretom u odnosu na dosadašnje prakse, posebice kad govorimo o zdravstvenim sustavima pojedinih zemalja EU. Moderna, kohezivna i uspješna Europa počiva na zdravlju svojih građana, a zdravstveni su sustavi danas suočeni s brojnim izazovima i potrebom da se osigura sve više zdravstvenih usluga s ograničenim sredstvima koja su na raspolaganju javnom zdravstvu država članica.

Postizanje najboljeg ishoda iz raspoloživih sredstava za sve dionike zdravstvenih sustava postaje sve važnije pitanje jer se s jedne strane susrećemo sa sve većim sociološko-demografskim izazovima, dok smo istovremeno prisiljeni pažljivije upravljati troškovima, što ograničava terapijske opcije za liječnike i njihove pacijente.

Uz primjere članica EU koje su praćenjem ishoda liječenja unaprijedile svoje zdravstvene sustave i izravno utjecale na produljenje života bolesnika, predstavit će se koraci neophodni za postavljanje održivih temelja zdravstvenih sustava u bilo kojoj državi članici Europske unije.

Važnost izrade smjernica liječenja za pravilno i pravovremeno postavljanje dijagnoze te liječenje, multidisciplinarni pristup svakoj dijagnozi i analiza svih dostupnih podataka liječenja, nužni su za bolje upravljanje zdravstvenim sustavom, postizanje veće troškovne učinkovitosti zdravstvene skrbi i u konačnici, bolje zdravstvene ishode za pacijenta.

Predavači:

 

Linkovi:

FB event: https://facebook.com/events/s/zdravstvo-temeljeno-na-pracenj/726069938207305/?ti=ia
LinkedIn: https://www.linkedin.com/posts/activity-6677177446724313088-QBZE
Web: https://treatmentoutcomes.eu/

Izvor: Inovativna fatmaceutska inicijativa

Nastavno na međunarodnu konferenciju Ishodi liječenja 2020/30, koja je održana pod pokroviteljstvom Predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, web stranica konferencije redizajnirana u platformu o ishodima liječenja koja je dostupna na engleskom i hrvatskom jeziku na www.treatmentoutcomes.eu i www.ishodilijecenja.hr. Stranica je sada aktivna i sadrži odgovore na pitanja postavljena za vrijeme trajanja konferencije, sažetke, zaključke konferencije i izjave stručnjaka o ishodima liječenja, ali i rezultate ispitivanja javnog mnijenja o važnosti praćenja ishoda liječenja te objavljene medijske članke na ovu temu.

Pozivamo Vas da pratite ovu platformu.

Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
26°C
blaga naoblaka

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a