Uključite se u obilježavanje Dana svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu (MDS-u) 25. 10. 2020.

25. 10. važan je dan za podizanje prijeko potrebne svijesti o ovoj rijetkoj bolesti. MDS Alliance osmislio je niz aktivnosti u koje se vrlo jednostavno mogu uključiti MDS zajednica, ali i svjetska javnost.
Na Dan svjesnosti o MDS-u 2020. MDS Alliance provodit će kampanju pod nazivom Lica MDS-a. Ova edukativna kampanja uključuje dijeljenje autoportreta i „selfija“ na društvenim mrežama, koristeći predloške sa činjenicama o MDS-u, koje se mogu preuzeti na Web stranici MDS Alliance. Sudjelujući u ovoj kampanji, možemo zajedno pomoći zagovaranju oboljelih od ovog razarajućeg krvnog raka. Slogan je: „Suočimo se s MDS-om zajedno!“ („Let's face MDS together!“ – odatle i ideja o licima – engl. face = lice; suočiti se).
MDS Alliance organizirala je i tzv. „brifing“ pozive, kako bi se dogovorile i uskladile predstojeće aktivnosti u zemljama članicama, među kojima je i Hrvatska.
Detalji o uključivanju objavljeni su i na društvenim mrežama: Twitter, Facebook, Instagram i Linkedin.
Dijeljenje sadržaja preko društvenih medija odličan je način povećanja svjesnosti o MDS-u i educiranja o ovoj bolesti.
Evo kako se možete uključiti.
Nacrtajte autoportret na predlošku sa činjenicama o MDS-u, a kojeg možete isprintati s web stranice MDS Alliance. Postoji deset različitih predložaka. Poslikajte svoj autoportret na predlošku i objavite ga na društvenim mrežama. Svakako označite hashtag #FacesofMDS, kako bi i ostali vidjeli vašu uključenost. Možete se i fotografirati s predloškom sa činjenicama o MDS-u ili isprintati svoju fotografiju („selfi“) u predložak sa činjenicama o MDS-u te objaviti na društvenim mrežama.
Možete se uključiti i bez korištenja društvenih mreža. Nacrtajte autoportret i postavite ga na prozor svog doma ili poduzeća, odnosno pošaljite crtež ili selfie na adresu elektroničke pošte:  secretariat@scientificeducationsupport.com, kako bi MDS Alliance objavila vaš uradak umjesto vas.
Za sve informacije i materijale posjetite web stranicu: www.mds-alliance.org
Slogan je Let's face MDS together!
 

Podijeli

Zagreb, HR
2°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a