HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI (HULL) OBILJEŽILA SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O MIJELODISPLASTIČNOM SINDROMU (MDS) 2020. - VIDEO ZAPISI PREDAVANJA

Dana 25. listopada 2020. godine (nedjelja), Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) organizirala je obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu (World Awareness MDS Day).

Planirane aktivnosti odvijale su se on-line predavanjima i prezentacijama zbog pandemije COVID-19 (SARS-CoV-2), a namijenjene su oboljelima s tom dijagnozom, zainteresiranim zdravstvenim djelatnicima, članovima obitelji i drugim pružateljima skrbi, kao i svekolikoj javnosti radi postizanja veće razine svjesnosti o hematoonkološkim bolestima.

Program predavanja za Svjetski dan svjesnosti o mijelodisplastičnom sindromu (World Awareness MDS Day)::1. dr. sc. Inga Mandac, internist hematolog: „Iskustva u liječenju 5-azacitidinom u svakodnevnoj praksi i „Infekcije kod bolesnika s mijelodisplastičnim sindromom ( MDS -om)“,

2. gđa. Ana Mrčić, psihologinja,  oboljela i izliječena od mijelodisplastičnog sindroma (MDS): „ Psihološki aspekti darivanja i primanja krvotvornih matičnih stanica“,

3. Priča oboljele, gđa. Ema Celinić.

www.hull.hr

HULL Podružnica Varaždin obilježila je rečeni svjetski dan te hematoonkološke bolesti postavljanjem informativnog štanda istog dana, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati, i to u Varaždinu, na Franjevačkom trgu, nasuprot Županijske palače, a obišli su ga brojni građani.

Sve aktivnosti i informativni štand provedeni su uz propisane mjere sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH i pripadajućih uputa HZJZ.
.
Udruga je, u smislu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o mjelodisplatičnom sindromu (MDS) (World MDS Awareness Day), sudjelovala i u više medijskih nastupa.

predsjednik HULL-a
Dražen Vincek
 

Podijeli

Zagreb, HR
-0°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a