HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI (HULL) PRENOSI OBAVIJEST O ODRŽANOJ MEĐUNARODNOJ ONLINE KONFERENCIJI - ONKOLOŠKI PACIJENTI "IMAMO LI PRAVO NA RAD?"

Dana 20. studennoga 2020. godine (petak), u vremenu od 10.00 do 12.30 sati, u organizaciji Udruge NISMO SAME i pod pokroviteljstvom tvrtke Novartis Hrvatska d.o.o., održana je Međunarodna online konferencija – ONKOLOŠKI PACIJENTI: "IMAMO LI PRAVO NA RAD?", na kojoj su predstavljeni rezultati istraživanja o povratku na posao onkoloških bolesnica.  

Istraživanje je provela Udruga NISMO SAME u suradnji s doc. dr. sc. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada, i Ivonom Poljak, mag. psihologije.

Ispitivanjem se je došlo do saznanja kakva su iskustva bolesnica pri povratku na posao nakon aktivnog onkološkog liječenja, što utječe na povratak na posao te u kojoj su mjeri poslodavci omogućili adekvatnu prilagodbu na rad bolesnicima nakon liječenja.

O iskustvima u drugim zemljama govoroio je prof. dr. sc. Ziv Amir s University of Salford (Velika Britanija) i prof. dr. sc. Adela Elena Popa s Lucian Blaga University of Sibiu (Rumunjska).

Nakon uvodnih izlaganja i svjedočanstva Sonje Grgat, predsjednice Udruge Caspera iz Splita, o tome kako se osjeća pacijent kada tijekom liječenja ostane bez posla, na istu je temu održan okrugli stol u čijem je radu uz predstavnike Udruge sudjelovati i predstavnici relevantnih institucija.

Link:

https://nismosame.com/rad-i-rak/konferencija-nismo-same-onkoloski-pacijenti-moraju-imati-pravo-na-rad/

Izvor: Udruga NISMO SAME

Dražen Vincek

Podijeli

Zagreb, HR
5°C
oblačno

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a