HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI (HULL) OBJAVLJUJE VIDEO PREDAVANJE PRIM.DR.SC INGE MANDAC SMOLJANOVIĆ, ČLANICE UPRAVNOG ODBORA NAŠE UDRUGE, POD NASLOVOM: ¨"CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 U HEMATOLOŠKIH BOLESNIKA"

Prim.dr.sc. Inga Mandac Smoljanović:
Cijepljenje protiv COVID-19 u hematoloških bolesnika

Kakva je klinička slika infekcije COVID-19 u hematoloških bolesnika, koliko je važna prevencija te zarazne bolesti kod ove skupine pacijenata te kakve su konkretno stručne preporuke za cijepljenje protiv COVID-19 u hematoloških bolesnika, sadržaj je video predavanja prim.dr.sc. Inge Mandac Smoljanović.

COVID-19 kod nekih hematoloških pacijenata imao je težu kliničku sliku, neki su prošli s relativno blažim simptomima ove infekcije, a neki su nažalost preminuli od te bolesti. Tako da je odgovor hematoloških bolesnika na ovu zaraznu bolest vrlo individualan, a prevencija iznimno važna pri čemu treba znati kako ni odgovor na cijepljenje nije kod svih pacijenata jednak.

Uputa struke o cijepljenju protiv COVID-19 hematoloških bolesnika sročena je u jasne preporuke:

Preporučujemo procjepljivanje svih hematoloških bolesnika; onih koji su u fazi praćenja ili onih koji su u određenoj fazi liječenja malignih hematoloških bolesti bilo kojim od terapijskih protokola. Nije isti odgovor na cijepljenje kod svih bolesnika pa postoji određena preporuka oko vremena procjepljivanja. Ukoliko nadležni hematolog procjeni ne bi trebalo odgađati kemoterapijske protokole u aktivnim fazama liječenja radi procjepljivanja, ali ako treba onda je dopušten okvir od dva do tri tjedna razmaka od
cijepljenja do nastavka imunokemoterapijskog liječenja koje je bolesniku neophodno
– dio je iz video predavanja dr. Mandac Smoljanović, liječnice KB-a Merkur, nastavnice na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u organizaciji te članice kako hrvatskih tako i
međunarodnih stručnih asocijacija.

Vrijedno predavanje donosi odgovore na sva pitanja u odnosu COVID-19 i hematološke bolesti te je dostupno na stranicama Hrvatske udruge leukemija i limfomi (www.hull.hr), youtube kanalu HULL-a na linku https://youtu.be/0IKdYtUhf_w i na zdravstvenom portalu (www.zelimzdravlje.com).

Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL) nastoji svojim članicama i članovima i u pandemijskim okolnostima učiniti dostupnima sve relevantne informacije od njihovog interesa odnosno važnosti za njihovo zdravlje.

Video predavanje na aktualnu temu cijepljenja protiv COVID-19 u hematoloških bolesnika dio je jednog od tradicionalnih projekata HULL-a, Znanjem do zdravlja, kojim smo aplicirali te dobili podršku Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne
politike.

HULL će nastaviti prilagođavati se okolnostima i uvijek biti dostupan svojim članovima i članicama.

 

COVID-19 i cijepljenje HULL

Uz srdačan pozdrav i s poštovanjem,

Dražen Vincek
predsjednik HULL-a 
 

Podijeli

Zagreb, HR
1°C
vedro

Hrvatska udruga leukemija i limfomi
predsjednik Dražen Vincek
Trg hrvatskih velikana 2/ll
10 000 Zagreb
GSM: +385 (0)91 4873 561
TEL: +385 (0)1 4873 561
e-mail: udruga.hull.zagreb@gmail.com
Web adresa: www.hull.hr
IBAN: HR 36 2340 0091 1100 4711 4
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Važni datumi

[spiffy-minical]

Health through Knowledge

Klasa optimist

Istaknuti sponzori HULL-a